از درد دل برای کارفرما تا خیانت و جنایت! (۱۸ اردیبهشت) هشدار هواشناسی و راهداری درباره باران و گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت) ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک چطور با قلدری سایبری یا زورگویی مجازی برخورد کنیم؟ بارش باران  و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی | کاهش دید افقی رانندگان در جاده سبزوار و بردسکن (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف ۱۹ قبضه انواع سلاح غیرمجاز توسط پلیس مشهد راز همدلی چیست؟ دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها آیا از تأثیر اعجاب‌آور غلات در بهبود دیابت خبر دارید؟ مشارکت ۴۷.۴ درصدی مردم خراسان رضوی در انتخابات ۱۴۰۲ براساس آمار ثبت احوال اعمال قانون ۲۱۵۶ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | مصدومیت ۷۰ نفر درتصادفات رانندگی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) خراسان رضوی دارنده رتبه هشتم ولادت در کشور در سال ۱۴۰۲ | مشهد رتبه یازدهم ولادت در استان پایین‌بودن تستوسترون چگونه بر سلامت قلب اثر می‌گذارد؟ هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری در مشهد آغاز شد کتاب‌هایی که می‌توانند سمی باشند | چیزی که درباره کتاب‌ها نمی‌دانید درباره آسم و عوامل ایجادکننده آن شهروندان همچنان از کمبود‌ها و توزیع نامناسب شیرخشک گلایه دارند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی | کاهش دما و بارش باران در اواخر هفته (١٨ اردیبهشت ١۴٠٣) کمبود آب و  چاره‌های پیش‌رو مشهد، میزبان جشنواره ملی بانوان امدادگر و کارآفرین | تشکیل ۸ هزار هسته کارآفرینی در جمعیت هلال‌احمر کشور + فیلم
سرخط خبرها

تزریق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۸۳۹۴۱
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
تزریق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا چه عوارضی دارد؟
سوالی که این روزها زیاد شنیده می‌شود این است که آیا می‌شود افزون بر واکسن کرونا، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کرد یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ هرسال با آغاز فصل سرما، وزارت بهداشت به مردم توصیه می‌کند که واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، اما در ۲ سال گذشته و بعد از موج وحشتناک همه گیری کرونا انگار فراموش شد و پزشکان هر علائمی را کرونا ثبت می‌کردند. با اینکه ویروس آنفلوانزا می‌تواند به اندازه کرونا کشنده باشد، اما ۲ ویروس متفاوت هستند، بنابراین با ۲ واکسن کاملا متمایز، ایمنی ایجاد می‌شود و واکسن کرونا و آنفلوانزا به عنوان ۲ واکسن غیرزنده به صورت جداگانه استفاده می‌شود، اما حالا نقل قول‌های مختلفی از مدیران و مسئولان وزارت بهداشت درباره موجود بودن یا نبودن واکسن آنفلوانزا در گرفته که می‌تواند موجب سردرگمی مردم شود.

از طرفی، بعضی از مردم نمی‌دانند که آیا می‌شود افزون بر واکسن کرونا، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کرد یا نه؟ ۲ روز پیش محمدی، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، گفته واکسن آنفلوانزا امسال با دو برند خارجی و دو برند داخلی در دسترس مردم قرار می‌گیرد. واکسن وارداتی با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان عرضه خواهد شد، اما قیمت برند داخلی هنوز مشخص نشده است، ولی وضعیت امروز مثل ۲ سال پیش نیست.

سیدحیدر محمدی، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو، گفته: «۴۰۰ هزار دز واکسن آنفلوانزای ۳ ظرفیتی هم در داروخانه‌های خصوصی توزیع شده است تا هر کسی که نیاز داشته باشد با مراجعه و با مبلغ ۱۵۵ هزارتومان بتواند آن را تهیه کند.» یعنی ۴۵ هزار تومان با قیمت مدیر همان سازمان تفاوت وجود دارد. با اینکه پزشکان می‌گویند بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا شهریورماه است، اما از آغاز شهریور تا آغاز فروردین ماه می‌توان این واکسن را تزریق کرد.

هنوز هیچ کس نمی‌داند آنفلوانزا در آینده چه تعداد از افراد را در دنیا درگیر خود خواهد کرد؟ به ویژه با رویکرد‌های متفاوت کشور‌های دنیا درباره ضرورت ماسک زدن و حفظ فاصله گذاری فیزیکی. دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان ایجاب می‌کند که همه افراد ۶ ماه به بالا باید واکسن سالانه آنفلوانزا را دریافت کنند، اما سؤال اینجاست که آیا می‌توان هر دو واکسن آنفلوانزا و کووید ۱۹ را هم زمان تزریق کرد؟ پزشکان می‌گویند هیچ دلیلی وجود ندارد که نتوانیم هر دوی این واکسن‌ها را یکجا دریافت کنیم، به ویژه برای کسانی که ایمنی بدنشان پایین است یا بیماری شدید زمینه‌ای دارند.

تنها مشکل این است که اگر هر دو واکسن هم زمان به شما تزریق شود، ممکن است عوارض جانبی بیشتری را تجربه کنید. شایع‌ترین عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا؛ درد یا قرمزی در محل تزریق، سردرد، تب، حالت تهوع، درد‌های عضلانی و خستگی است. این علائم با شایع‌ترین عوارض جانبی واکسن‌های کووید هم پوشانی زیادی دارد، اما بیشتر عوارض جانبی هر دو واکسن خفیف هستند و ظرف یک یا دو روز از بین می‌روند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->